切換到寬版
  • 13333閱讀
  • 71回復

[原創]小丹分析(100%) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線ajman
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2011-08-29
引用第19樓kenneth6tsac於2011-08-29 12:37發表的  :
嘩@@"
我6小時做到1個亨利分析- -"
g >-iBxml  
你快手嘛 - -"
離線kenneth6tsac
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2011-08-29
引用第20樓ajman於2011-08-29 12:40發表的  :
你快手嘛 - -"
 R0\E?9P  
因為我太空閒了-3-
專心工作
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2011-08-29
請樓主盡快完成此分析帖好讓我有暑假的時間慢慢插你個分析帖 (拖 Σ(゚Д゚ υ) ⊂(`Д´)彡
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線a81028332
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2011-08-29
Re:小丹分析(15%
引用第22樓bk的卓男於2011-08-29 15:54發表的  : e/F=5_Io  
請樓主盡快完成此分析帖好讓我有暑假的時間慢慢插你個分析帖 (拖 Σ(゚Д゚ υ) ⊂(`Д´)彡
e [3sWv  
係咪做5主同迪倫分析帖你會狂插個分析帖

離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2011-08-29
Re:Re:小丹分析(15%
引用第23樓a81028332於2011-08-29 15:59發表的 Re:小丹分析(15% :
係咪做5主同迪倫分析帖你會狂插個分析帖
6#KRI%adw`  
五主我不敢當 B.;/N220P  
最多都係小丹迪雲星奇姐 -`FTWH  
迪倫就一定嫁啦=[ >j_ ,3{eJ  
4U~[ 8U}g  
搞呢d角既分析post真係小心d唔好俾位我入 m(XcPb  
唔係包你係咁睇論文俾我插
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線a81028332
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2011-08-29
話說好耐都冇見你玩迪倫.

離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2011-08-29
引用第25樓a81028332於2011-08-29 16:03發表的  : .&T JSIx$  
話說好耐都冇見你玩迪倫.
(SfP3  
最近同朋友講起一個好重點既現象就係 12~zS  
2N9 BI-a  
當你玩同一隻角色 #&\^{Z  
時間愈玩愈耐既話 Gc<Jx|Q7  
你係會愈玩愈廢…… ~ 61O  
N9r02c  
我玩迪倫應該都差唔多有成三年多... 2d>kc2=*  
玩左咁多年先黎廢算好好嫁啦 ,i;kAy)  
已經手殘晒唔夠我d fd做 w6'o<=  
PBTGN;y  
所以而家進攻冷角界 iXqc$!lTH  
 Ma0_!|i  
S92'\2  
E#URTt:&>  
起始接觸角色   →    成長    →     最強時期     →     衰弱     →     手殘模式
離線a81028332
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2011-08-29
E家多左人玩豬迪同玄武

離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2011-08-29
25%時更新完百裂腿 即睇即插 有我插冇你插 Hq8<g$  
R!lNm,i  
甩怪 aD8cqVhM3&  
我表示未試過 |jJC~/WR  
呢個都唔算插你既 )I9AF,K  
開場白!?
Y=sRVypJ  
.!RBh LH_g  
PA 5ET@mD  
此外這招如果要斜出的話必需要配上跑攻/小跳才行 I >k3X~cG  
我表示 8s-RNA>7^  
我用滾地之後再出
Gy.<gyK9  
S;M'qwN  
`0 uKJF g  
優點 z{bMW^F  
6.持續時間長 ]|<PV5SY3.  
可惜的是這招的格招力並不太強,而且硬直也大 V:9|9$G  
招野時間長你話係優點 {6^c3R[  
但係你又話佢硬直大 C_dsYuQ5R  
X?z5IL;rt  
咁係優點定缺點? zLc.4k  
求解plz
l %=yT6  
ePa:_?(  
CTp~bGIv!=  
如果看見小丹正以此招打空氣的話更能繞去他身後重擊他 8)ZWR3)+W  
百腿成招既出招時間大約都係1秒左右 -20 o%t  
再加上出呢招果陣多數都會係沖向敵人黎出 6_ =qpP-?  
JQYIvo1,Q  
你係呢一秒入邊 d*,% -Io  
要識得反應見到佢出百腿 Z^`&Z3s  
仲要得返 扣除你反應果0.N秒所正返既 1 - 0.N秒之時 :k6|-A2  
禁制走去小丹身後邊 HAEgR  
再正返果基本上連0.2秒都冇既時間去出一招技重擊小丹 [@U8&W  
F8Z<JcOI  
~` @dI  
請問係咪要開加速先做到!?
離線aR輝
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2011-08-29
我雖然冇睇過你之前個分析 H. uflO  
但係e個分材好長詳 c=I!?a"  
好岩我a__a |2CW!is  
其實我連小丹招百烈腳原來2隻腳都有用= = (6A>:_)  
我1直以為全陪都右腳 7IBm(#  
仲有個惡搞都幾好笑 JmrQDO_(  
+u+u
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2011-08-29
我都準備緊我個迪雲分析~ 雖然06年玩 但都有少少時間停佐 cNw<k&w6F  
75K~ebRr  
去到今時今日都未改版 決定做分析了T_T
專心工作
離線ajman
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2011-08-29
fTY@{t  
我表示未試過 s.1(- "DU  
呢個都唔算插你既 ;s"m* 4N  
開場白!? BS*cG>T  
#Vv*2Mc  
bsM`C]h&  
未試過? = = Br]VCp   
定係您(/我?)誤會左個意思? LAw X9q`  
uWx/V+w  
PHfGl  
我表示 ;Bc f~[ErM  
我用滾地之後再出 H4k`wWOk  
=)Ew6} W6  
.{7?Y;_(  
係我打漏,多謝提點 dT/Cn v=  
mt fDl;/D  
2s-f?WetbP  
招野時間長你話係優點 U(W#H|  
但係你又話佢硬直大 )#ic"UtR  
j V:U%  
咁係優點定缺點? m %ET!+  
求解plz [+{ ot   
m f4@g05  
其實時間長=硬直大,只是說法不同罷了, s=q\BmG  
它同時是優點和缺點 1uB}Oe 2~  
時間長的優點就是有效的防禦時間較長,在格招早了一點出也能格下對方 Zx}=c4I(y  
 =!U{vT  
VQPq+78  
百腿成招既出招時間大約都係1秒左右 /nb(F h|{T  
再加上出呢招果陣多數都會係沖向敵人黎出 3(^9K2.s}  
*2 MUG h  
你係呢一秒入邊... Yr-,0${m  
k49CS*I  
我唔覺d時間有咁緊湊,反應時間要0.8秒以上? lqX]'gu]\  
禁制走去敵人身後邊出招: Rr%]/%  
基本上見到人地出招打空氣就自然反應走去打佢吧, DbPw) aCj  
既然是衝過黎出,姐係小丹同對方的距離不會差太遠吧, ?e3q0Lg3 |  
真係要開加速先做到!?
離線ajman
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2011-08-29
唔知我有冇睇錯... l,6="5t  
點解回覆都要評審既 =.= 8"oS1W  
食完飯先搞
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2011-08-29
引用第31樓ajman於2011-08-29 19:32發表的  : ZR..>=  
唔知我有冇睇錯... d:A+s>`$M  
點解回覆都要評審既 =.= +"' h?7'C  
食完飯先搞
Z]9 )1&  
條友係咁 不過你都可以吸收一下 HkEp}R  
q#OLb"bTr  
佢d意見都唔錯
專心工作
離線ajman
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2011-08-29
引用第32樓kenneth6tsac於2011-08-29 19:59發表的  :
條友係咁 不過你都可以吸收一下
佢d意見都唔錯
)K5~r>n&  
我唔係話緊佢 =.= y99G3t  
我係話我個回覆冇出到來(評審?)
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2011-08-29
引用第34樓ajman於2011-08-29 20:04發表的  :
我唔係話緊佢 =.= 3FNj~=N  
我係話我個回覆冇出到來(評審?)
Yt|{l  
這只是個BUG
離線ajman
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2011-08-29
又要再打過:( uV%7|/fD  
e%UFY-2  
我表示未試過 W6wgX0H  
呢個都唔算插你既 >L=l {F6 p  
開場白!? Y|1kE;  
2abWIw4  
d_]MqH>R\  
未試過? = = JsiJ=zo<  
定係您(/我?)誤會左個意思? l&T;G 9z  
#kV= ;(lq  
%Xp}d5-  
我表示 F!SmCE(0x  
我用滾地之後再出 {)k}dr  
((  t8  
t@!oc"z}@  
係我打漏,多謝提點 {){i ONd  
8[zP2L!-  
]1p&*xX:Bj  
招野時間長你話係優點 A:;KU  
但係你又話佢硬直大 u^:!!Suo  
$Cf_RFH0  
咁係優點定缺點? uW MAXGL  
求解plz 3YRhqp"E  
gv<9XYByt  
其實時間長=硬直大,只是說法不同罷了, 4}?Yp e-  
它同時是優點和缺點 U24?+/5D]  
時間長的優點就是有效的防禦時間較長,在格招早了一點出也能格下對方 xT=|Uc0  
%JiA,  
Vl'|l)b4W  
百腿成招既出招時間大約都係1秒左右 ZM4q@O)/  
再加上出呢招果陣多數都會係沖向敵人黎出 B23R9.FK  
Q*U$i#,  
你係呢一秒入邊... *a+~bX)18  
)7J@A%u  
我唔覺d時間有咁緊湊,反應時間要0.8秒以上? zXMIDrq  
禁制走去敵人身後邊出招: _>&zhw2  
基本上見到人地出招打空氣就自然反應走去打佢吧, BU])@~$  
既然是衝過黎出,姐係小丹同對方的距離不會差太遠吧, qFvtqv2  
真係要開加速先做到!?
離線ajman
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2011-08-29
引用第35樓dwchan於2011-08-29 20:34發表的  :
這只是個BUG
~fQ#-ekzqk  
不知情的我發了兩次 = =
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2011-08-29
時間長的優點就是有效的防禦時間較長 KqaeRs.u  
我相信作為防禦 K+Ehj(eF  
滾地更加能力帶出優勢 Yc\;`C  
{v~&.|  
就算是時間短的招式  :E'38~  
只要細熟招式完結時間、在格招時快速滾地迴避對手攻擊 1>l {c  
除了能夠減少格招時所受的傷害及SP扣損之外 oREZ^pE@  
還能夠借助滾地離開時再重整戰勢或者時睇準時機攻擊對手 hwkol W  
H}JH339  
而且滾地能夠有效地減少傷害 #!9aTp).AL  
亦不會怕弱招格強招被破招重創的問題 &87D.Yy^  
更不會像招式一樣 jskATA /  
在使用中的時間有一定程式硬直無法作出急速的迴避攻擊 J%D'Xlb  
而滾地則可以在迴避之時、就算滾地動作未完成亦可以使出招式中斷滾地並攻擊敵人 mVU(u_lh  
t~XwF(";  
>l 'QX(  
R}Z"Y xx  
b^^Cj(  
我唔覺d時間有咁緊湊,反應時間要0.8秒以上? USe"1(|E  
禁制走去敵人身後邊出招: sDWX} NV  
基本上見到人地出招打空氣就自然反應走去打佢吧, 0B1*N_.L@  
既然是衝過黎出,姐係小丹同對方的距離不會差太遠吧, H9nZ%n  
真係要開加速先做到!?
9 `J`(  
你既反應時間大概會係0.3秒 AUxLch+"5K  
你完成按制作出迴避及加上資料傳送時間約0.2秒 l0[jepmpiT  
滾地時間約0.3秒 }=7tGqfw  
滾地完成後想作出招式攻擊便只正0.2秒左右 &bnF{~<\  
7P!/jaw xb  
當然你可以說 `%F.]|Y0  
你用方向性的招式 (即出招方法能選擇左右方向) Qe]@`Vg  
這樣便能把滾地時間大大減少 I=Ws /+  
>MS}7Hk\  
但是 )#i]exZ  
你確定你有神一般地反應能夠任何時間也能即時作出反應嗎? :]e:-JbT4z  
在作出迴避時你確定自己潛下意識會滾地到能作反擊的準確位置而不是滾到安全的地方遠離敵人嗎? OFCkQEG=y>  
,GZ(>|  
以上是重點 yq\)8Fe  
p;BdzV>  
<k/'mBDk  
u|9^tHT>  
甩怪我唔講 rWi9' 6  
可能真係大家有代溝
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2011-08-29
引用第36樓ajman於2011-08-29 20:44發表的  :
不知情的我發了兩次 = =
Joq9.%7Q  
我表示回了文但又中bug了 bo\|mvB~  
只能待批