切換到寬版
  • 4667閱讀
  • 23回復

[原創]第一次分析-邪鬼(一轉90%,異轉60%) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a332508

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-08-19
關鍵詞: 邪鬼邪怒
wI>JOV7  
配點分析: WA Y<X:|We  
,2JqX>On>Y  
加點程序:首先+HP→+攻→+防→+MP→+SP→+AGL[可唔跟我] GQqw(2Ub}  
適合裝備:適合著皇衣乜都+除防-100-101,終極裝專+攻防-少量MP,龍戰裝(專+hp), !N$4.slr<p  
古龍骨裝(+防) q`1t*<sk  
遊戲頭像 7qE V5!  
2`5(XpYe  
基本動作: 7tAWP Swf  
]wne2WXE  
解說:跳得越多,SP就會一路一路減少,跳向前同跑一樣速度 ,<hXNN  
*B }vYX  
解說:同樣跑得越多,SP就會一路一路減少 :'y  
|U nTd$m  
解說:寸的樣子,大佬黎喇!! N)Qj^bD!  
滾地 ,b>cy&ut  
Qm`f5-d  
解說:
滾到成個波甘,可避開敵人的攻擊(↑↑看!可以避開域多的攻擊) uW>AH@Pij  
M0Z>$Az]t  
解說:失敗樣,我..我竟然.. &Wd,l$P<O  
勝利 gZM{]GQ  
解說:威風樣,件斗蓬比風吹吹下 型~ L:Wy- Z  
普通攻擊 ]&/jvA=\l,  
解說:邪鬼攻用單拳打 ib zYY"D:  
3JW9G04.  
解說:邪鬼既連速度快,用係vs攻擊既機會率微弱,用係戰鬥更佳 fH`1dU  
md$[Bs9  
解說:用臂擋,主要用黎隔招,當然SP越多,擋既能力會越強 !P@u4FCs  
跑跳攻 QX%m4K/a  
解說:又係用單手打人,一下就可打到敵人跌底,用係戰鬥都幾有用 n_Um)GI>  
跳防 u;J=g  
解說:
用臂擋,但防禦力比差少少 EfDo%H^!j  
跳攻 y=h2_jt  
解說:
用單腳踢人 vCH>Fj"7  
跑攻
q,nj|9z V  
腳衝前踢人,用係戰鬥好有用 TeqFy(Dr  
比人打 "]c:V4S#`A  
解說:如果DEF高既,第1或2下應該打唔到你  (i*1M  
飲水 K'?ab 0  
解說:唔除面具就飲=="(同畑鹿驚一樣) |Q9S$l]  
拋野 h>mQ; L  
解說:都拋得幾遠  pMt]wyKr  
拎野 ([f6\Pw\ <  
解說:快拎,拎乜都係,用滾地去到物件時按攻擊鍵也可拎到架 rA=F:N 2  
拿武器:解說:同企係到沒分別 VPN@q<BV  
拿重物,跳
: 7/Lbs  
解說:單手拎,大力士 czMLvPXRx  
招式表 qgZ(o@\  
解說:邪鬼的全部招,有7招 !YJdi~q  
邪殺骷髏波 ] (MXP,R  
7h&xfrSrD  
解說:
邪鬼的第一招,用來阻擋敵人的進攻,可向上向下發 fvit+  
優點:連出屈機,出招快,格招一流 dUO~dV1  
缺點:扣人唔係太多血,會比敵人反彈 *qOo,e  
破解方法:擋,用強招爆波,用穿心ge招等等 d1 y(Jt  
實用度-打關:★★★☆☆ 8.k"kXU@n  
邪殺昇龍霸 J=zZGd%  
GQF7]j/  
解說:
呢招=真昇龍霸無左條龍,出收手快 ?9?0M A<[i  
缺點:攻擊力少,有時可能會出錯方向 X0vkdNgW  
優點:連出屈機,扣少MP,所以狂出用黎格招係一流 &)s A(  
破解方法:招隔招,走開等等 S NK+U"Q  
實用度-打關:★★★★☆ 2#+@bk>^{  
鬼哭神號 xmiF!R  
uU5:,Wy+dg  
解說:連出3-4次屈機,可向上向下發 {g/\5Z\b  
優點:爆炸範圍大,攻撃力比骷髏波較強,較大,能隔一d弱招,只要打容易既邪鬼外傳下就有 .\U+`>4av  
缺點:擋唔到好耐,一負何唔到就會,敵人擋時會攻撃唔到 _"WQi}Mm  
破解方法:用穿心ge招,走開,狂向個波出招,用氣功招等等 O')Ivm,E  
實用度-打關:★★★★☆ 9!9 Gpi  
轟裂異度空間 Ch;EnN<  
*[.\ S3K`  
解說:先撞之後向下破 7ZZSAI  
優點:出收手快 Y!POUMA }A  
缺點:有時可能敵人會係你消失再落下既時侯走開左,引致攻擊失敗 +e ?ixvld  
破解方法:走開 VKN^gz  
實用度-打關:★★☆☆☆ {xM%3  
邪神降臨 N# ,4BU  
ORtl~V'  
解說:似有個靈魂走出黎 :~T:&;q0  
優點-加自己攻防,指定範圍將敵人的SP下降 <[~x]-  
缺點:減自己少量HP,出招慢 W;KHLHp-  
破解方法:走開指定範圍 $wN'mY  
實用度-打關:★★★☆☆ tAc;O[L  
唯我獨尊 (5yg\3Jvp  
XLmbpEh  
解說:
%{}Jr`  
優點:攻較強,扣多血,格招一流 k ,<L#?,a  
缺點:出招慢令敵人趁機會攻擊 v11mu2  
破解方法:走開,用強招擋等等 .f jM9G#  
實用度-打關:★★★★★ 3I"&Qp%2  
邪神怒吼 h+Q ==  
i(c2NPbX  
解說:敵人企係你中間既一下4-5hit,狂出屈機 m%Ef]({I  
優點:攻擊範圍大,格招一流,出招快 2&tGJq-E  
缺點:扣人血較小,扣多MP u8?ceM^r  
破解方法:走開,用強招擋等等 R8],}6,;E}  
實用度-打關:★★★★★ M/1Q/;0P  
p^L6uM  
異轉請去3樓
m2_&rjGz  
有死圖話我知,唔該
(b{ {B$O  
[ 此帖被a332508在2008-08-21 03:20重新編輯 ]
離線爆丸=]
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2008-08-26
引用第20樓絕板異型於2008-08-23 10:10發表的  :
佢唔可以打遠攻,,打近攻就有少少勁,,但係好多招都破到嫁=]] mB1)!  
同埋邪昇格招唔勁仲有好多招勁,,狂怒=]] hVGakp9WE  
但係連出既邪昇冇可能夠骷髏波格招好LOR=]]
ho(Y?'^t3  
邪昇點會用尼打遠攻- - CLYcg$ V  
打近攻得小小勁? Pu9.Uwx  
狂龍斬偷打後面都要輸 T.(SBP  
咩叫狂怒?
離線絕板異型

發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2008-08-23
引用第12樓a332508於2008-08-19 14:45發表的  :
咪係lo,都5知佢有無用過邪鬼
k[zf`x^  
梗係有啦,,玩拉丁骷髏波一定勁過邪昇LOR QU#/(N(U#T  
格招一定係骷髏波勁LOR,,機本上邪昇格到既招.. '8Gw{&&  
骷髏波連出多數格到,,仲有D邪昇格唔到TIM snK9']WXo  
例如鑽風,,邪昇去到就變雪條,,而骷髏波可以令佢冇郁過咁,, A{c6XQR~z  
佢連都會快過你冇氣啦..
離線絕板異型

發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2008-08-23
引用第16樓乂x神x乂於2008-08-21 08:58發表的  :
我想講呢,你有冇用過邪鬼? s=d?}.E$  
邪昇你全食可以扣到人地好多血low,咁叫唔高功:勁 pE`( kD  
人地出緊狂龍斬你都格到,咁叫唔勁? :勁 + X ?jf. 4  
咁你係咪即係想講你最勁? 2`},;i~[  
.......
[Dt\E4  
玩到17X姐,,但係我想講,,全食邪昇係扣得唔係幾多嫁咋,, awawq9) Y  
全食都唔知夠唔夠一次鬼靈,,而格招方面,,一定係骷髏波勁,, *PI3L/*  
嘜打關既大佬都禁邪怒,,咁要黎做咩??我冇話VS用丫,, \vT8 )\  
講得唔好聽你個腦裝草 :] m&%N4Q~X>  
想串我就PM..廢事扣分啦=]]
離線絕板異型

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2008-08-23
引用第10樓阿里路亞於2008-08-19 14:30發表的  :
邪昇都話格招唔勁,咁你認為咩招先係格招勁呢= =?
e Jwr  
佢唔可以打遠攻,,打近攻就有少少勁,,但係好多招都破到嫁=]] 54OYAkPCk  
同埋邪昇格招唔勁仲有好多招勁,,狂怒=]] X-duG*~  
但係連出既邪昇冇可能夠骷髏波格招好LOR=]]
離線kaisanglo
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-08-21
我覺得這不是分析 c`>\R<Z ]  
是簡介
離線爆丸=]
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-08-21
你分析到轟異好似好廢咁..... VgdkCdWRm_  
只是你招式lv不夠同唔識用先會比人走尼走去吧
離線polim1522000
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-08-21
基本上唯我起手格到人性._.
離線乂x神x乂
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-08-21
引用第7樓絕板異型於2008-08-19 09:26發表的  : Po_OQJ:bd  
鬼靈波係高攻,,但係格招係廢到絕輪,,同埋呢招好似係會比人反彈的=] D7. P  
骷髏波係低攻,,但係格招係勁到絕輪,,除左貫穿技外,,  )L!R~F C  
而邪殺昇龍霸係低攻加格招唔太勁,,比骷髏波廢,, @}Ixr{ t  
同埋你狂怒連唯我都唔勁,,如果屈牆既就唔洗+唯我,,狂出邪怒,, $SXxAS1  
唔係屈牆你都連唔到唯我=]]
q+z\Y?  
我想講呢,你有冇用過邪鬼? 9e&#;6l  
邪昇你全食可以扣到人地好多血low,咁叫唔高功:勁 GW#kaqC1  
人地出緊狂龍斬你都格到,咁叫唔勁? :勁 g?VME]:  
咁你係咪即係想講你最勁? Psa8OJan  
仲有,邪怒係禁招來的,出咩?
不知不覺已經有16個異左了,開始有點悶了
離線↗真龍★
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-08-21
鬼靈你同我講低攻-- Mh|`XO.5I  
食幾隻就死人--

離線↗真龍★
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-08-19
解說:邪殺骷髏波的加速版,比邪殺骷髏波攻力大些,出招比邪殺骷髏波快1秒,有少少隔招的作用,用來阻止敵人進攻,MP減少只係150,狂出都唔會扣好多  WS/+Yl  
優點:出招快,格到少少招,可反方向出 +I n"OR%  
缺點:攻擊力少 g)A0PvEu  
實用度-打關:★★★☆☆ a~7osRmp0  
勁抽-.- ;8T=uCi  
鬼靈叫低攻-口- P` F'Nf2U  
我戰昇連鬼靈/巨戰 ?v8k& q^q  
人地小d防/小d hp就比我秒

離線↗真龍★
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-08-19
嘩大佬-.- .K1E1Z_  
解說:邪殺骷髏波的加速版,比邪殺骷髏波攻力大些,出招比邪殺骷髏波快1秒,有少少隔招的作用,用來阻止敵人進攻,MP減少只係150,狂出都唔會扣好多 GKhwn&qCKb  
優點:出招快,格到少少招,可反方向出 \,gZNe&Vv  
缺點:攻擊力少 s~ZFVi-i  
實用度-打關:★★★☆☆ AV4HX\`{P0  
鬼靈低攻-.- xJLO\B+gM  
o咀到冇野好講-.-

離線a332508
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-08-19
引用第10樓阿里路亞於2008-08-19 14:30發表的  :
>MWpYp  
咪係lo,都5知佢有無用過邪鬼
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-08-19
解說:邪殺骷髏波的加速版,比邪殺骷髏波攻力大些,出招比邪殺骷髏波快1秒,有少少隔招的作用,用來阻止敵人進攻,MP減少只係150,狂出都唔會扣好多MP V-vlTgemwc  50GYL5)q  
優點:出招快,格到少少招,可反方向出 N8+P  {&E Z>r-  
缺點:攻擊力少 \p6 }  ^= Ct Aa2  
o哂 FgQ_a/*  
鬼靈都話低攻 fk7Cf"[w  
咁鬼車叫咩
離線阿里路亞
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-08-19
引用第7樓絕板異型於2008-08-19 09:26發表的  : 2WPF{y%/  
鬼靈波係高攻,,但係格招係廢到絕輪,,同埋呢招好似係會比人反彈的=] TjUZv1(L  
骷髏波係低攻,,但係格招係勁到絕輪,,除左貫穿技外,, R=amKLD?  
而邪殺昇龍霸係低攻加格招唔太勁,,比骷髏波廢,, 4-+ozC{  
同埋你狂怒連唯我都唔勁,,如果屈牆既就唔洗+唯我,,狂出邪怒,, ,M@m4bx  
|aS~"lImh  
離線a332508
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-08-19
引用第7樓絕板異型於2008-08-19 09:26發表的  : xxoHH#a  
鬼靈波係高攻,,但係格招係廢到絕輪,,同埋呢招好似係會比人反彈的=] J+@MzkpK  
骷髏波係低攻,,但係格招係勁到絕輪,,除左貫穿技外,, i.&Kpw9;m  
而邪殺昇龍霸係低攻加格招唔太勁,,比骷髏波廢,, U1 >  
同埋你狂怒連唯我都唔勁,,如果屈牆既就唔洗+唯我,,狂出邪怒,, b =K6IX;  
Tr+h$M1_Ja  
thx你比意見我
離線hk3286

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-08-19
我想知攻擊力 8O8\q ;US  
等待樓主更新 ~m?74^ i  
離線絕板異型

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-08-19
鬼靈波係高攻,,但係格招係廢到絕輪,,同埋呢招好似係會比人反彈的=] G2CZwm{/f  
骷髏波係低攻,,但係格招係勁到絕輪,,除左貫穿技外,, c<=`<!FS[  
而邪殺昇龍霸係低攻加格招唔太勁,,比骷髏波廢,, 7P/?wv9+n*  
同埋你狂怒連唯我都唔勁,,如果屈牆既就唔洗+唯我,,狂出邪怒,, dThR)Z'=  
離線a332508
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-08-19
引用第4樓小聰_r於2008-08-19 02:22發表的  : 1MbY7!?PG  
一轉招式幾乎只係係到post影片 E4sn[DO  
完全冇分析
J)9 AnGWe  
甘我改改lo=,=
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-08-19
引用第4樓小聰_r於2008-08-19 02:22發表的  : v<L=!-b^  
一轉招式幾乎只係係到post影片 N]B)Fb  
完全冇分析
a?5WKO  
0CPxIF&  
}x*7l`1  
=WIE>*3[  
完全吾似分析- - WMW1B }Z3  
2]L=s3  
又冇優點之類 fv|]= e  
QB!jLlg(  
實用度又冇-V- `TUZZz  
ZU=,f'bU