切換到寬版
  • 13049閱讀
  • 61回復

[原創]Lin之分析-終極魔人(1樓及2樓) , 終極守神(3樓及4樓),不喜勿進 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tomklo

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-05-09
我又沒拿你們錢,拍咁耐做咁耐,換來結果被人踐踏,分析你地唔喜歡唔緊要.不喜歡就走.  我都係想幫下o的沒有終魔既人士決定以後玩唔玩而已, 既然邊個咁唔願見,你自己整個分析比人睇,你詳細過我既我沒話可說.我甘願人家選擇看你而不看我的. `jr?I {m;  
終極魔人分析 FIVC~LDd  
k.c.7%|~;  
本人其他分析:狂化樂雲 http://ibbs.hk/read.php?tid=78595
本人其他介紹:暗黑女媧 http://ibbs.hk/read.php?tid=95855 S3WUccv  
少少簡介:原因見一段時間以來亦未有前人對此人物作出分析.所以小弟就試試下筆@v@,格式主要模仿寒月的米兒異轉分析,謝謝^.^ 2P^qZDG 8I  
j`$$BVZ  

F&7|`o3  
gX-hYQrC  
企: 0b n%L~KU  
,LSiQmV5  
>mR8@kob<  
v[8+fd)}S  
跑: 'DpJ#w\81  
dkDPze9l  
1iLU{m9  
[.Kp/,JY  
防: ^Mc9MZ)  
h9}*_qc&kV  
"dDrw ]P;  
先拿武器,再拿重物,重物攻擊,重物跳躍: 79d(UG'O  
PXJ7Ek*/  
0WSZhzNyY  
$)8,dS  
飲藥水: dVHbIx  
cL03V?} ~  
>nih:5J,ja  
勝利: H=f| X<8  
SA=>9L,2  
(好似HIGH大左咁) v*dw'i  
rcMf1\  
失敗: t#t[cgI  
eMFxdtH  
(原來他亦有天使既一面) ZE_  
NW 2`)e'  
滾地: J>nBTY,_<  
`JPkho  
(很快.而且動作很敏捷) RB %y($  
f^u-Myk  
普通攻擊:(4hit.客易中晒,總共2下拳頭+2下飛腿,最後果下有陣高人地效果) ^->S7[N?  
"&4r!2A  
g|$;jQ\_  
h4F%lGot  
跑跳攻:(1hit) Za3}:7`Gu  
.PR+_a-X  
J,u-)9yBA<  
跑攻(1HIT ,係可以不停咁屈,最多3次打人.打怪物時可以狂屈) B {:a,V7  
[ tomklo在2010-05-10 19:24重新編輯此帖 ]
再見各IBBS友,升學原因而以不再會回來
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-05-09
元力招式 'YNdrvz  
0Lxz?R x]<  

8v& \F  
第一招:魔神爆彈 =W. }&  
qMNW w\k  
x^ f)I|t  
p1Zb&:+  
簡介: ([u|j  
mp:150MP  XTJD>  
出招方式:檔>跳 \7/yWd{N$  
學習點數:200 E s5: S#  
效果:群體混亂 'Be'!9K*d  
FRrp@hE  
攻擊力: 5招中排第5
實用性: 中等,攻擊力雖然低,但是大範圍混亂對手,接著用魔界煉獄相當好的招式
yS\&2"o  
YS9RfK/  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 [!A[oK9i C  
2. 能混亂大量對手 K}R+~<bIY  
3. 範圍廣 'RK"/ZhqE  
4. 起手快 MCT1ZZpPr  
5.  難閃避 G-Tmk7m  
缺點: 1.  低攻 .z`70ot?  
GrL{q;IO  
(後補:格招,範圍群體攻擊) S }`sp[6  
GlAI~\A  

p?:5 U[KM  
第二招:魔界煉獄 1q;v|F  
d]l8ei@>h  
e{P v:jl  
_6ZjF>f  
簡介: ~.m<`~u  
mp:300MP F3qK6Ah.  
出招方式:檔下拳 &[.`xZ(|  
學習點數:100 }Q/onB t  
WVbrbs4  
攻擊力: 5招中排第1
實用性: 佳,攻擊力雖然高,但是難以全中,在VS場中亦較難打對手
fSuykbZ  
hi0HEm\  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 8vY-bm,e  
          2.  攻擊力最高 G21o @38e  
          3.  範圍廣 F1t(P 8  
缺點:   1. 難以全中對手 `a& kD|Yh  
            2. VS場時對人用此技,很容易避開/就算中了,也很快閃 yLX $SR  
~f1g"   
(後補:格招,攻擊對手) f&^(f1WO  

pIJXP$v3  
+$,Re.WnP  
第三招:絕地撕殺 h4? x_"V"  
FRBu8WW0L  
9Yx(u 2PQ  
_>;Wz7  
簡介: fGo4&( U  
mp:500MP IY`p7 )#i  
出招方式:檔>拳 pN%&`]Wev  
學習點數:40 %iN>4;T8  
效果:雷擊 bmfM_oz  
C9 n%!()>  
@c3xUK   
攻擊力:  5招中排第2
實用性:  極佳,能牽制住對手,用時有霸道之感覺
&_ekA44E  
SA x9cjj +  
=Ph8&l7~sp  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 'pdTV:]zA  
          2.  攻擊力排第2 @X2*O9  
          3.  能牽扯對手,很容易令對方食晒全技 \c=I!<9  
          4. VS場時是最常用既招式,攻速快 u/zBz*zh  
缺點:   1. 用完招雷後,容易讓人從後襲擊 S\ k<  
            2. 高MP用量 l90mM'[  
(後補:格招,更多攻擊片段) 200yN+ec  

%BqaVOKJ"f  
y>^^.  
第四招:毀天滅地 UNdD2Fd9  
-u2i" I730  
A=Wg0eYy\  
&],uD3:5O  
簡介:  QHEtG2  
mp:350MP f!Q\M1t)  
出招方式:檔下>拳 而不用按多下拳頭能再次攻擊) ]A#lV$  
學習點數:130 !>8~R2  
效果:雷擊 (yOkf-e2y  
~C.*Vc?|  
攻擊力:  5招中排第4
實用性: 低
l4Xz r:]  
{meX2Z4  
K}V CFV  
優點: 1. 近戰範圍長 157_0  
          2.  能選擇單HIT還是連HIT,攻其不備 P3$eomX'  
          3. 攻速快 'y8{, R4C  
缺點:   1. 容易讓人從後襲擊 n_8[bkbi  
            2.格招力低 E$e7(D  
            3.  攻擊力差 rH+OXGoB  
            4.  VS場時容易讓人閃避 c7Z4u|G  
C6_(j48&  
(後補:格招,更多攻擊片段) |?`5~f  

}'X=&3m  
c?p^!zG  
第五招:終焉吞滅 U@lc 1#  
tT$OnZu&  
* sho/[~_  
'Wo nz<{'  
簡介: ^u /%zL  
mp:300MP K"}fD;3  
出招方式:檔<>拳 t8Zo9q>  
學習點數:110 qS!r<'F3dP  
效果:焚燒及貫穿 -EjXVn! vQ  
$`=p]  
攻擊力:  5招中排第3
實用性: 高
f-=\qSo  
lo1Ui`V  
OG,P"sv  
優點: 1. 唯一叫做遠攻 z*y!Ml1  
          2.  像熔岩彈,火球會穿透對手,不停攻擊 NWB YpGZx  
          3.  格招力高 d"$8-_K  
Zo9 <96I&  
缺點:   1. 容易讓人從後襲擊 ;SR ESW  
US6_5>/  
F qKJids-  
(後補:格招,更多攻擊片段)
[ tomklo在2010-05-10 11:48重新編輯此帖 ]
1條評分
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-05-09
終極守神
g jF5~ `  
[;E%o^/^  
?5|;3N/zt  
變身: TFVQfj$r  
:d mE/Tq  
yIw}n67  
變身(帶雷擊): @WJ;T= L  
f49kf**  
O9gq <d  
]]xKc5CT  
跑:  ~/:vr  
]`o5eByo  
lwn O  
;#B(L=/  
防: )cf i@-J+#  
g14*6O:  
\?bV\/GBR  
拿武器(特殊情況:按一下拳出兩次武器效果): &9k~\;x  
1CtUf7 `/Q  
^({ )t   
tz1@s nes  
飲藥水: >hKsj{=R7  
3f|}p{3  
b`0tfXzS5  
勝利: Nk~}aj  
Wj{lb_Rj  
(定型,真是拍片的..) vr!J3H f  
"SF0b jG9C  
失敗: H$6RDMU  
pMF vL  
(有些事煩惱中..) #mH@ /6,#[  
 ^ 5 >e  
滾地: ;!yK~OBxt  
CjdM*#9lW  
(很快.而且這種閃法不停使用的話.VS場上是皇道的)  CB7dr&>  
N'^>pSc4W|  
普通攻擊:(4hit.客易中晒,總共3下飛腿+1雷射炮,最後果下有雷擊效果) dQut8>0&  
!U`&a=k  
N_t,n^i9>*  
跳攻:(1hit) PSrx !  
}A9#3Y|F  
Xj?Wvt  
跑攻:(1HIT,雷擊) ~{x1/eH  
[ tomklo在2010-05-10 11:50重新編輯此帖 ]
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-05-09
元力招式 PW*Vfjf4  
z:'m50'  

D@=]mh6vl  
第一招:光影  LpH Gt]|D  
  L K&c~ Uy  
j/v>,MM  
3 9 8)\3o  
簡介: UrniJB]  
mp:300MP 0'&C5v'  
出招方式:檔>拳 g%2G=gR$?z  
學習點數:60 ra^</o/  
deVd87;@7[  
}OkzP)(  
攻擊力(1HIT): 2招中排第2
實用性: ,攻擊力低,但還能作為格招用
Nr4Fp`b8  
Ff<cY%t  
g4W$MI  
vc#o(?g  
優點: 1. 格招力亦相當高 _z_YJ7A>  
2. 起手快 `&;#A*C0  
3.  能反彈很多類型既氣功波. ^!['\  
缺點: 1. 低攻 [*%lm9 x  
           2.攻擊時間太短,難以格下持續性大既招 l|g*E.:4  
             z$<=8ox8e  
A;!5c;ftj,  
(後補:格招,範圍群體攻擊) #rHMf%0  
OPvPP>0*8  

@`.4"*@M  
第二招:聖神罡氣 O"9t,B>=i  
zJ`u>:*$  
sbvP1|P8%  
mp:800MP [gzaOP`f  
出招方式:檔^>拳 oKGH|iVEe  
學習點數:100 / fQcrd7h  
lyL6w1  
優點有: 遠程.. +m_ .?V6  
缺點而有..MP用量相當高 o HK   
沒有所以不作介紹,但相信是最高攻的招式,遠程炮 3qV^RW&  

]H`wE_2tu  
第三招:無限拳次 fb f &bJT  
Ust +g4  
5{ ap  
1I;q@g0  
簡介: 74_?@Z(  
mp:500MP 2d[tcn$;h]  
出招方式:檔>跳 w+m7jn!$  
學習點數:70 Yjg$o:M  
?MDo. z3  
攻擊力(4HIT): 2招中排第1
實用性: 極佳,攻擊力高,而且突發性強
%/eG{ oh-  
f:j:L79}  
優點: 1. 格招力亦相當高 <n_? $ TJ  
2. 攻擊力暫時最高 VnuG^)S  
3. 有突發性(無啦啦跑前再出) 6>?qBWW  
4.攻擊時間短 (4Db%Iw  
5.前後有攻 \^1^|a"  
c coi  
缺點: c{ 'Z.mut  
1. 高MP量  ....很難諗到其缺點.. \t{iyUxY  
`=Mk6$%Cs  
i7RK*{  
(後補:格招,攻擊對手) 1D%P;eUDp  

[ tomklo在2010-05-10 11:50重新編輯此帖 ]
離線雷神

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-05-09
你唔想比人知你個名?
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-05-09
事關人物不是我的.所擁有者話不能供開名字..
離線riverho715
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-05-09
加番格招的影片和人物資料會好d,只係文字介紹好單調同埋得出招影片 唔夠吸引力

樓主留言:

HA.這個要看各位踴唔踴躍喇.

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-05-09
引用第4樓雷神於2010-05-09 16:07發表的  : a 0FU[*q  
你唔想比人知你個名?
OUHd@up@n  
引用第5樓tomklo於2010-05-09 16:17發表的  : Qe<c@i"  
事關人物不是我的.所擁有者話不能供開名字.. [表情]
HV3D$~gF  
見到晒啦 IetV]Ff6  
P.|g4EdND  
最強魔人㊣終魔

樓主留言:

百物一疏.. KueI*\ p  
 m<9W #  
都唔止..好多地方都見到,你地得閒穩下

冰の血繼限界!

離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-05-09
圖太多,很難避免被人發現,知道的也當看唔到罷,這裡又不是 找名字的地方,是為大家而製作的分析
離線霍雷2366
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-05-09
引用第7樓a1994109於2010-05-09 16:55發表的  :
見到晒啦
最強魔人㊣終魔
Yc'7F7.<6  
你點睇出黎架 -
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-05-09
樓主做分析關我地踴唔踴躍咩事? 係認真的 就比1個100%的分析我地

樓主留言:

緊係關你地踴唔踴躍既事,沒你地做沙包怎拍格招?

離線小千千
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-05-09
d圖差吾多死哂

樓主留言:

我也不明白為何...以往既樂雲也是..

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-05-09
引用第9樓霍雷2366於2010-05-09 18:03發表的  :
你點睇出黎架 -
qx/GioPU  
終魔出絕地撕殺時
冰の血繼限界!

離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-05-09
+MP+到3000
離線☆大地☆
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-05-09
引用第11樓小千千於2010-05-09 18:49發表的  : <6n(a)L1  
d圖差吾多死哂
} "y{d@  
我只見到1張5係死圖
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-05-09
話說分析唔好用呢個上傳網.. tq>QZEg  
搞到流量爆哂要過3個月先冇事=_=

樓主留言:

我唯有另問AC放番上來...

按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線無情
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-05-09
d pic 死曬bo.. 睇唔到
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-05-10
換左圖片LINK.希望頂到1-2日
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-05-10
引用第17樓tomklo於2010-05-10 12:03發表的  : srJ,Jr(  
換左圖片LINK.希望頂到1-2日
XrtB&h|C  
仲係用緊呢個網上傳圖片=_= ~0t] `<y=  
唔洗講好快又會死哂圖 Nm:nSqc  
============= xAQ=oF +  
話說我簽名張YUI應該頂唔到一星期+_+ +'hcFZn(T  
因為係同一上傳網+_+

樓主留言:

但我之前隻樂雲異轉分析..果堆野放左成年都無事--

按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-05-10
沙包緊係搵你 d friend    你把我地當係咩? 做你呀四
快速回復
限100 字節

上一個 下一個