切換到寬版
  • 3009閱讀
  • 47回復

[自創小說]悟地大戰迪雲 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線jason102328

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-01-11
悟地大戰迪雲(一章)有一日, ti^=aB   
悟地同迪雲講:哈哈,迪雲你死期快到了 _fdD4-2U  
迪雲講:你在講什麼廢話,你只不過是我的手下敗將 jmG) p|6  
悟地話:哈哈,你唔知我係度做咩我終於有自己既9招 9tWpxrig%  
迪雲(擔心)想:唔通呢招係悟地你最強招式 j+PLtE   
迪雲再話:.....,有咩理由要我同你打, PA*1]i#2M=  
重有9招,係咩姐係師父個d鑽風屈機招吧悟地話:小講廢話,一直見到我就話手下敗將的你活過這天先算吧 T/PmT:Qg `  
迪雲火爆地講:你先係廢話小講迪雲沖過悟地度打了悟地一下要戰鬥了,想知道who win?
[ 此帖被jason102328在2008-01-11 20:46重新編� ]
180ya$收皇帝連招,120ya$收蚩由連招
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-01-11
二章 O6,2M[a  
之後悟地就講: 9{}"tk5$h  
終極虎斬霸(消耗mp:500,暫時呢招是1lv) v cUGBGX_&  
之後迪雲心想: dOK]Su  
好強的一招,我怕就算係我的真昇龍霸 )5`~WzA  
都未有可能打敗他 \<hHZS  
迪雲就講: #Cx#U"~G`  
暫時停戰吧,休息一陣先吧 oJ tmd}  
悟地就講: ;<*%BtD?  
你不是怕我吧... CED[\ n  
迪雲就話: 1>/ iYf  
一定唔係啦,夠鐘食飯 Kf6 D)B 26  
過了一個鐘頭後 )W6l/  
迪雲就說: E`.:V<KW/  
哈哈,我不會再怕你了 gb4$W@N7V  
悟地就講: M?=I{}!@Q  
呀...,哈哈,我得到了新能量了(姐係變左新生悟地) H]W'mm  
迪雲說: Ct^=j@g  
只不過是換了套衣服吧 ,:#h;4!VRF  
新生悟地話: a*t @k*d_  
你c下lor r7#.DJnN.  
新生悟地說: kT]jJbb"  
虎門x車腿 ]0O3kiVQ  
迪雲說: Q{5.;{/eC  
百烈拳 % QQ 2u$  
之後迪雲比悟地踢了重傷 >4q6  
迪雲心想: t>OEzUd9  
我會輸比佢既 vL;>A]oM2  
之後迪雲fill到有種新能量 VT-%o7%N  
在身體爆發 Dc* H:x;  
之後迪雲就變了新生迪雲 XwfR/4  
迪雲說: >Q'*~S@v3  
散彈氣功波 #C'E'g0  
悟地說: I5Ty@ J#  
虎門x車腿 YNl".c  
之後打平 K-"`A.:S  
迪雲再說: U<r!G;^`  
地龍波 =.OzpV)=V  
悟地說: mfF `K2R  
超虎斬 Z4:^#98c.  
之後都係打平 t3g+>U_m  
悟地心想: .beqfcj"  
我已經沒有其他招了 E^gN]Z"O  
迪雲沖過悟地度 s(ap~UCOw  
悟地心想: `Kn+d~S4  
係wo,我重有絕地音速 "',;pGg|K  
之後絕地音速打終極昇龍霸 tSnsjd<6.  
都是打和 HO_(it \  
之後迪雲係度笑.... %"=GQ3u[  
悟地心想:唔通...... o~W,VhCP  
仲想知就要wait三章了 9 ~$E+ m(  
離線虎皇
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-01-11
Re:悟地大戰迪雲(暫時有一章)
好短 唔好用口語 SSbx[<E3  
同埋第一句迪雲話:我只不過是我的手下敗將 "'GhE+>Z  
自己打自己 有精神病?
離線happybrianl
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-01-11
點解要分兩個post貼?? ycwkF$7  
仲有唔係好好, ,KD?kSIf  
下次加油
從沒見過好像w兄這樣的小朋友,傻子一個~.~
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-01-11
Re:悟地大戰迪雲(暫時有一章)
三章: @$t\yBSK  
迪雲說: #, #:{&H  
我要出招了,終極爆破地龍波 fBh/$    
悟地心想: qJf\,7mi  
招野個名咁長既,唔通好勁 h{H*k#>  
之後,悟地想迪雲招野勁唔勁既時候 "nb.!OG~(  
終極爆破地龍波差不多打中悟地 >@ xe-0z  
悟地心想: .p*?g;  
既然你都有咁多招,我都會吧!!! 7&OJ 8B/  
悟地亂講: {IvA 5^  
終極轟地虎斬 NQ;$V:s)  
之後真係出到 uFb 9Ic]`  
格了迪雲個招 OB\ZT@l  
迪雲沖過悟地個度 ]h&1|j1  
迪雲說: s$(%?,yf2  
好吧!!!1招ko你 lhnGk'@d  
奧義昇龍霸 bBXLW}W  
悟地心想: ^c >Bh[  
什麼奧義昇龍霸 ;"ESN)*|i  
什麼都沒有出來 ](8F]J ,  
之後迪雲再係度笑 1|!)*!hu  
悟地心想: L|:CQ  
什麼,竟然會在地下度出來 /#&jF:h  
呀... /3tEr c'  
迪雲說: &zJ\D`\,O  
你已重傷 S-ZN}N{,6  
已知誰win了 >;bym)  
迪雲說:再見 =$L+J O  
我約左米兒c電影 sWMln:=  
從此悟地不會再輕視迪雲
[ 此帖被jason102328在2008-01-11 20:45重新編� ]
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-01-11
引用第3樓happybrianl於2008-01-11 20:33發表的  :點解要分兩個post貼??仲有唔係好好,下次加油
因為是一章同二章既問題
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-01-11
Re:Re:悟地大戰迪雲(暫時有一章)
引用第2樓虎皇於2008-01-11 20:28發表的 Re:悟地大戰迪雲(暫時有一章) : "\`Fu  
好短 唔好用口語 eyp_.1C~  
同埋第一句迪雲話:我只不過是我的手下敗將 IDD`N{EA  
自己打自己 有精神病?
TQNdBq5I6  
sorry,我打錯左姐
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-01-11
好無聊-,-
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-01-11
引用第7樓中毒魔人於2008-01-11 20:51發表的  : d}Guj/cx,  
好無聊-,-
7kA+F +f  
我打得咁辛苦 oQV3  
你竟然話我無聊
離線sze4562003
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-01-11
引用第7樓中毒魔人於2008-01-11 20:51發表的  : p^q/u  
好無聊-,-
}Rh%bf7,  
我有少少同感 'U ZzH$h  
不過都ok的.....
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-01-11
引用第9樓sze4562003於2008-01-11 20:55發表的  :
我有少少同感 >?ar  
不過都ok的.....
L >"O[@  
下... f_LXp$n  
小小,姐係有啦... 09P2<oFLn  
u9,dSR  
唔作好過
離線迪斯路亞

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-01-11
引用第10樓jason102328於2008-01-11 20:58發表的  :
下... 3_boEYl0  
小小,姐係有啦... R=, pv'  
|T"j7  
唔作好過
JzCkVF$  
ZrNH:Z:5  
給收經驗就必經失敗,我不相信有人未曾失敗 et/l7+/'  
<Z_\2 YW A  
口語過多,使用了劇本模式,用詞不當
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-01-11
引用第11樓迪斯路亞於2008-01-11 21:00發表的  :
給收經驗就必經失敗,我不相信有人未曾失敗
口語過多,使用了劇本模式,用詞不當
2sG1Hox  
好,我會努力了
離線7088

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-01-11
未見過人作文作到你咁多口語... 你都係諗好個中心再作吧
點解咁春多文盲
離線自己

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-01-11
sorry r"x}=# b!  
對唔住都講聲 7+[L6q/K  
首先:口語 YLSDJ$K6  
打口語作文... "8(8]GgYx  
第二:不符合人物性格 !>K=@9NC|.  
例: v6x jLP;O  
悟地同迪雲講:哈哈,迪雲你死期快到了 33hP/p%  
問題:悟地唔會咁狂妄 PIQd=%?'  
迪雲講:你在講什麼廢話,你只不過是我的手下敗將 Y1qbu~!  
問題:迪雲唔會咁講野咁粗俗 ~G^+.>j  
第三:劇本 ~Z#\f5yv@  
完全係劇本 [fkt3fS  
比心機努力吧 <FZ*'F*M  
參考下慘絕人寰,自己,陸道和迪斯路亞的文is gd

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線牙魂

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-01-11
引用第14樓自己於2008-01-11 21:20發表的  : s cd}{Y  
sorry #_Lgo  
對唔住都講聲 5'(#Sf  
首先:口語 WO+>W+|N  
打口語作文... cI <T/~P  
第二:不符合人物性格 +]C|y ,r  
.......
U\YzE.G1]S  
同你意見一樣(你自己讚自己唔覺好lo咩-_-) W[73q>'  
多口語,d性格改到好似個個都痴左痴咁(勸你多看劇情) nC9x N  
少字,講佢地打個陣冇咩刺激性,冇描述 ?U~`'^@  
一個字=悶 UX ?S#:h  
ps:你幾年級,平時作文幾分,你可以比我這個6年級學生還要差 N&Uqzt*  
你之前話打得好辛苦,不作好了 5VLC\QgK^  
睇甄你篇野,你真係唔好作啦,又冇分的,晒咁多時間做咩呢 6ZGw 3p)  
等你改文好d個陣先作啦(唔係想踩你,只係想你進步,不要話我)
離線自己

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-01-11
引用第15樓牙魂於2008-01-11 21:20發表的  : >t $^ U  
多口語,d性格改到好似個個都痴左痴咁(勸你多看劇情) r@H7J 5<Y-  
少字,講佢地打個陣冇咩刺激性,冇描述 cbX  <  
一個字=悶 .+`Z:{:BC&  
ps:你幾年級,平時作文幾分,你可以比我這個6年級學生還要差 1jj.oa]  
你之前話打得好辛苦,不作好了 R"JT+m  
.......
(V8lmp-F  
又英文又口語 {F*81q\  
又錯性格 hr GfA  
又錯文法 >xm:?WR  
而且不可加自己意見(有度講咩屈9招,無原則話某某招係屈機招) Eg]tDPN1  
又一新發現 D{, b|4  
虎門x車腿 ,笑die me :k oXS  
虎門x車腿 EwOi` g  
新招? PZCOJK  

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-01-11
引用第13樓7088於2008-01-11 21:15發表的  : WH0$v#8`v  
未見過人作文作到你咁多口語... [表情] 你都係諗好個中心再作吧 [表情]
FTZaN1%`  
知道了...
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-01-11
引用第14樓自己於2008-01-11 21:20發表的  :sorry對唔住都講聲首先:口語打口語作文...第二:不符合人物性格.......
姐係你作既文好好?
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-01-11
引用第16樓自己於2008-01-11 21:23發表的  :
又英文又口語 d%='W|i\p&  
又錯性格 q+/7v9  
又錯文法 ZpTT9{PT=:  
而且不可加自己意見(有度講咩屈9招,無原則話某某招係屈機招) F8%.-.l)  
.......
xxC2F:Q?U  
9Jhc5G  
唔知點打姐
快速回復
限100 字節

上一個 下一個