切換到寬版
  • 6563閱讀
  • 43回復

[教學]LFO故事研究 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 sRHA."A!8  
0'Z\O   
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) SkNre$>t{  
4EP<tV  
學校(STAGE1)  l]!9$  
1分 faXx4A2"  
有多個版本: 4NR@u\S  
迪雲版 X& m'.PA  
星奇版 a~L C+8|JW  
米兒版 A~ (l{g  
小舟版 ~i;fDQ&!  
悟地版 ~ AQp|  
馬龍版 {i~8 :  
歷奇版 Y(VJbm`  
域多版 K ?$#nt p  
?朧版 hqSJ(gs{  
一般版 !/{+WHxIr|  
h~Q)Uy5N(D  
uwIc963  
體育館(STAGE2) `\Ku]6J]5  
3分 \$*$='6"  
有多個版本: ~}ml*<z@  
迪雲版 =nUW'  
星奇版 *!e(A ]&  
米兒版 `<"m%>  
小舟版 Rhzn/\)|  
悟地版 )u ?' ;  
馬龍版 I3S9Us-\  
歷奇版 oS,I~}\kQ  
域多版 1n*W2:,z  
?朧版 ,.IEDF<&  
一般版 8[%Ao/m  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! %bXtKhg5eJ  
K!AAGj`  
大嶼山(STAGE3) #%3rT U  
6分 =4!nFi  
有多個版本: U_yE& 6 T  
五人版 5 LP?Ij  
青狗四人版 E .6HpIx  
一般版 p4 u5mM  
r a '  
冰火皇后島(STAGE4) o`,Qku k  
10分 n}-3o]ku  
有多個版本: RuW!*LI  
星奇,米兒版   ,"}Rg1\4t  
迪雲版 36m5bYMd)  
小舟版   N6oq90G  
悟地版 "%2xR[NF  
一般版 7\ SUr9[  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... DrW#v- d  
?wpB`  
^,Ydr~|T  
L *[K>iW  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) 3*S{ ;p  
?ne_m:J[  
初考元鬥篇(STAGE5) bEuaOBc  
5分 v0*N)eqDGd  
有多個版本: E9! N>0  
星奇版 rd|uz4d  
米兒版 y? (2U6c  
小舟版 XkKC!  
馬龍版 (kBP(2V  
歷奇版 p^m5`{1]x  
域多版 2Nc>6  
?朧版 d?,M /$h  
一般版 _+f+`]iM  
}}{!u0N},V  
康洲鬼城(STAGE6) ,FQdtNMap  
6分 >ndJNinV  
有多個版本: IputF<p  
星奇版 v]:=K-1n  
米兒版 =8 G&3 R  
小舟版 pj|pcv^  
馬龍版 >:sUL<p  
歷奇版 ER&UBUu"  
域多版 }]P4-KqI  
?朧版 >"X\>M`"  
一般版 0Rxe~n1o  
+m\|e{G  
勇救帝王子孫(STAGE7) {2'm^0Kl  
10分 #:fQ.WWO  
有多個版本: pe0x""K  
星奇版 iGXI6`F"  
米兒版 U4?(A@z9^  
小舟版 $9 p!Y}  
馬龍版 7J$b$P0}  
歷奇版 fg%&N2/(.B  
域多版 8U2dcx:G3  
?朧版 i?;r7>  
一般版 kQdt}o])  
&7?R+ZGo  
初考元鬥篇(STAGE8) (n( fI f  
5分 :Gqy>)CxX  
有多個版本: }`_@'4:t  
迪雲版 -PB[-CX  
悟地版 -l+P8:fL~  
一般版 d~tuk4F  
FXKF\1`( H  
突擊地下組織(STAGE9) JYqSL)Ta*t  
13分 #>;FUZuJr  
有多個版本: _K2? YY(#>  
迪雲版 Aez2*g3  
悟地版 1-SVCk -  
一般版 \~rlgxd  
3-s}6<0v1  
滅絕黑蠍子(STAGE10) 0 5\dl  
15分 TrV Wv  
有多個版本: =#5D(0Ab  
迪雲版 uw\1b.r'B  
悟地版 {WN(&eax  
一般版 w6|9|f/  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 &Jc_Fc(M  
-XoPia2  
終考元鬥篇(STAGE11) pI`?(5iK6|  
14分 GDaN   
有多個版本: >/f_F6ay#  
五人加青狗二人版 PrF}a<:n:  
歷奇、域多版 2 mjV~  
一般版 lB8il2&  
5,"l0nrk  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) 3{Nbp  
12分 %rQuBi# 1f  
有多個版本: pfuW  
五人加青狗四人版 qL5I#?OMkU  
一般版 s,VXc/  
|8_JY2 R  
神殿之危(STAGE13)  84zTCX  
18分 |rRO@18dA  
有多個版本: fr6^nDY  
五人加青狗四人版 _Yb _D/  
一般版 j '%4{n  
v'2[[u{7*  
死亡暗礁(STAGE14) vZ7gS  
20分 eS/B24;*  
有多個版本: tU wRE|_  
五人加青狗四人版 9 V uq,dv  
一般版 _gNz9$S  
Qq-"Cg@-/  
勇闖羅剎堡(STAGE15) YEu1#N  
25分 :S@1  
有多個版本: w^k;D,h  
五人加青狗四人版 "tit\a6\(  
一般版 <hnCUg1   
gE/Tj $  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) Fh7'[>onw  
30分 ?VU(Pq*`  
有多個版本: .k{ j]{k  
五人加青狗四人版 N<|$h5isq  
一般版 =tTqN+4  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 ^(}58 5b  
NMO-u3<6.  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) tL SN`6[:  
X8eJ4%  
竹林深處(STAGE17) 1x J TWWj-  
15分 Gm`}(;(A  
FUK3)lT  
暗黑秦王陵(STAGE18) l7(!`NPbC  
22分 gJt`?8t  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! *="8 ?Z  
jdeV|H} u  
秦王之陰謀(STAGE19) -u!qrJ*Z  
20分 yj6@7@l>A  
X#a`K]!B  
富士湖畔(STAGE20) .Jb$l$5'w  
24分 .V9e=yW!*  
[ //R~i?  
鳥居林(STAGE21) 6!iJ;1PeE  
28分 /T^ JS  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) gQSNU_o Z  
v}G]X Z8  
決戰鶴丸城(STAGE22) nq} Q  
36分 )Ag/Qep  
分釋:龐士血和攻高 et,GrL)l  
jg  2qGC  
橫跨大峽谷(STAGE23) .UCt|> $  
35分 /NT[ETMk+  
分釋:仙人掌好麻煩! XALI<ZY  
jkAAqRR  
衝上雲霄(STAGE24) ! ueN|8'  
40分 ~wnOV# v  
? ]sM8Bd}  
R)?{]]v  
究極研究所(STAGE25) 9n]|PEoAB  
45分 QlFZO4 P3|  
   2     5 x)rlyjFM  
  6     3 Uv_N x10  
  4    1 rR ES8/  
#0I{.Wy]  
逃離研究所(STAGE26) Oh.ZPG=  
48分   "o!{51!'  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 k?BJdg)xJ  
M x5`yT7  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) gsar[gZ  
|6:=}dE#[  
非洲草原(STAGE27) _,Fny_u=;  
43分 q+SD6qM  
$!vxVs9n  
森林古蹟(STAGE28) I|oT0y &  
40分 V=I"-k}RL  
HC {XX>F^  
聖母之瞳(STAGE29) Ph&urxH@  
49分 F1;lQA*7K.  
O40+M)e]  
火燒村莊(STAGE30) n;HHogA  
55分 eC DIwB28  
分釋: 人尊攻擊力高 ?q`0ZuAg\<  
_eSd nHWx  
地下謎城(STAGE31) LVIAF0kX  
42分 U8#xgz@  
分釋: d music有d嚇人 :qhpL-ER  
4:3rc7_ 1  
飛行要塞(STAGE32) [@ <sFP;g  
有多個版本: TjWE_Bq]g  
星奇版 2 gq$C"  
米兒丶悟地版 {s?M*_{|  
小舟版 14eW4~Mr  
一般版 {>3\ N0e5  
9Ywpej*+  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) d|9b~_::V  
{ kSf{>Ia  
末日的開始(STAGE33) Mpue   
58分 8r Z!ia!  
JG`Q;K  
絕地猛虎(STAGE34) _Jz8{` "  
65分 \e=_ 2^v!_  
分釋: 白虎boss........ zo{/'BnU  
vg Ipj3u  
女媧的勇氣(STAGE35) A*h{Lsx;  
80分 pY)5bSA  
分釋: 最好find人help! aIy*pmpD=  
kB:Uu }(=N  
終極魔人(STAGE36) -F&U  
75分 Z#d &|5Xj  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 }TRAw#h  
8eIUsI.o  
速度就是力量(STAGE37) i=a-<A5x  
78分 {yAL+}  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! !  hd</_#  
s1Ok|31|  
恐龍島(STAGE38) k;PAh>8  
85分 -Lu)'+  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! 'z@0  
j!~l,::$"X  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) -W{ DxN1  
:%&Q-kk4!  
去吧!十勇士(STAGE39) TQX)?^Ft  
88分 ]  H~4  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! v dbO(  
S>G?Q_&}?D  
殲滅改造人(STAGE40) WS-dS6Q}  
78分 oeSN9O  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... ( GnuWc\p  
[97:4.  
強闖美干達(STAGE41) A,-6|&F  
90分 $w)~O<_U  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 VLsxdwHgb  
                                                                                                                          MfO:m[s  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? Dih6mTP{  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... B!{d-gb  
~ * :F{  
仲有邊個係小舟? 7g=2Z [o  
邊個係?朧? WH ?}~u9  
我完全唔知您做咩...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... #ywk|k5z]  
{ pu85'DV  
冰火皇后島 J{[n?/A{  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 QY/hI `  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 bQe^Px5 !.  
小舟 悟地一開始是走左邊 (npj_s!.C)  
之後迪雲和悟地是冰尊 ~pa!w?/bQ  
星奇,米兒和小舟是火尊 o:Qv JcB  
@3fn)YQ'  
冰火皇后島 NC&DFJo  
是分為 wIkN9 f  
星奇,米兒版 &1%q"\VI  
迪雲版 R [H+qr  
小舟版 }'r[m5T  
悟地版 r|4t aV&  
一般版 ^@P1 JNe  
x@mL $  
激戰大魔王是 &aM7T_h8  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 2._X|~0a  
一般版 MT(o"ltQ  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 PcB_oG g  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 01!s"wjf  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM V)Z70J <'  
0CSv10Tg  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : NvM*h%ChM  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 0$r^C6}f  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 FP[!BUOf"  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 B^).BQ  
.......
rD>*j~_+P  
死塔又係咁... T843":  
故事都係咁... keRE==(D  
算吧啦樓主... 5SCKP<rb  
想學人做分析搏+分上位???
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... @B}aN@!/  
故事都係咁... Ci rZ+o  
算吧啦樓主... 6Cp]NbNrq  
想學人做分析搏+分上位???
m8.U &0  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... 2 3gPbtq/  
AlJ} >u  
NVRLrJWpp  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : NIw\}[-Z0E  
只有一半是正確...而且你有打錯了... 5xL~`-IA&v  
0Lb4'25.  
冰火皇后島 TsTPj8GAl[  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 ({o'd=nO  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 cp h:y  
.......
NFv>B>  
sorry!我會改................. n' emN Ra  
0V?F'<qy  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : Wl}&?v &@  
請問該分析的用意何在? 7F'`CleU  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... j)q\9#sI/(  
&4_qF^9J  
仲有邊個係小舟? i&n'N8D@  
邊個係?朧? CD8}I85 K  
.......
mx=BD'  
小舟係dennis呀! vhhC> 7  
?朧我唔know點打!
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! ."Y e\>k  
?朧我唔know點打!
^4o;$u4R  
唔識去官網COPY?? x|vqNZ\ F  
GQ-Rtn4v  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : \7*`}&  
=lpQnj"  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 ,\@O(; mF  

J4\qEO  
我想講係呢個壇的都已經係老手...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
/g4f`$a  
我去官網will lag ga.............
離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : (!zy{;g|  
jXMyPNTK  
唔多清楚=_="
離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : T]=r Co  
無聊搵野做-V-?
C .~+*"Vw  
no!!!!!!!!!!!
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : ub\MlSr  
;k>&FWEG  
上下位咁姐
冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... "C{}Z  
其實這個Post好像沒意義而已...
"Pu!dJ5[]  
而且資料很混亂..修改一下吧...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
:?g:~+hfO  
what you say??????
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
0;AA/  
你做緊咩 我咪講緊咩囉
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
v*SEb~[  
playing LFO lo!!!!!!!!
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
|"/8XA  
樓主唔係啦起馬:x
離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... l_P-j 96WD  
係我我30分都比多左佢啦+_+
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23